Nieuwe Skoda Fabia heeft veel spinazie gegeten

De nieuwe Skoda Fabia is groter en ruimer dan ooit. Dit weten we over de vierde generatie van de hatchback.

Skoda heeft de eerste informatie over de nieuwe Fabia bekendgemaakt, inclusief een aantal spyshots van het model. Van nieuwe auto’s is het een standaard recept dat deze vaak groter, langer en breder is in vergelijking met zijn voorganger. Daar is de vierde generatie Fabia geen uitzondering op.

Al met al is de Fabia straks ongeveer net zo groot als een vierde generatie Volkswagen Golf. Om je maar een idee te geven. De hatchback staat op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Groep. Met een lengte van 4,11 meter is de Fabia 11 centimeter gegroeid. Ook is hij met een breedte van 1,78 meter 5 centimeter breder geworden. Het model is wel 7 mm lager geworden. De wielbasis bedraagt 2,56 meter, een toename van 9 cm.

Niet alleen moeten passagiers achterin meer ruimte hebben in vergelijking met de vorige generatie Fabia, ook de bagageruimte is flink toegenomen. De nieuwe Skoda Fabia heeft 380 liter bagageruimte. Dat is 50 liter meer. Met een neergeklapte bank is er 1.190 liter beschikbaar.

RELATED POST

Rebel Lease: De revolutie in autoleasing – Ontdek de vrijheid bij Rebel Lease

Rebel Lease is een dynamisch en vooruitstrevend autoleasebedrijf dat de traditionele regels van autoleasing doorbreekt. Met een frisse kijk op…

De weg naar succes: Rij instructeur opleiding en rijinstructeur salaris

In een steeds mobieler wordende samenleving, waarin rijden een essentiële vaardigheid is, groeit de vraag naar rijinstructeurs gestaag. Of het…

Kies jouw Zundapp onderdelen

Je hebt een eigen Zundapp en dan kan het wel eens zijn dat er wat vervangen moet worden. Soms gaan…

Waarom de 911 GT3 weer een handbak heeft

Porsche blijft de handbak in leven houden met de nieuwe 911 GT3. Dit is waarom. Voor het geval je het…